Kırklareli’de 5 kişinin öldüğü selde, kayıp 1 kişi aranıyor (2)

BUNGALOV EVLER ‘KARMA ÇİFTLİK’ OLARAK GÖSTERİLMİŞ
Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde kuvvetli yağışın ardından meydana gelen selde, ‘Sisli Vadi’ bungalov evlerinde tatil yapan 5 kişi yaşamanı yitirdi, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Bungalov evlerin vergi levhasında, faaliyet alanı olarak, ‘Karma çiftlik’, ‘Bitkisel veya hayvansal üretim konusunda uzmanlaşma olmaksızın üretim’ adı altında faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.
Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde önceki gün meydana gelen kuvvetli yağışta Longoz Ormanları’ndaki Sisli Vadi içinde yer alan turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Dere içinde kurulan bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve emekli öğretmen Raile Şimşek’in cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan Raile Şimşek’in eşi Ahmet Baki Şimşek’i arama çalışmaları ise aralıksız sürüyor. 
‘RUHSATA AYKIRI İNŞA EDİLDİ’
‘Sisli Vadi’ adı altında kurulan ve sele kapılan 18 bungalov evin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği tespit edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesi İğneada beldesinde 5 kişinin öldüğü, kayıp 1 kişinin arandığı sel felaketinin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, “Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi Sisli Vadi’de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYADA TANITIM
Bir turizm gıda tarım ve hayvancılık şirketi üzerine kayıtlı bungalov evlerin işletmecisi olduğu belirtilen ve gözaltı kararı verilen Bülent B.’nin aranmasının sürdüğü belirtildi. ‘SisliVadi’ adı altında sosyal medyada tanıtımı yapılan bungalov evlerin vergi levhasında faaliyet alanı olarak ‘Karma çiftlik’, olarak gösterildi.  ‘Bitkisel veya hayvansal üretim konusunda uzmanlaşma olmaksızın üretim’ adı altında faaliyet yürüttüğü ortaya çıkan tesislerin tanıtımlarının yapıldığı resmi internet sitesi ile bazı sosyal medya hesaplarının olayın ardından kapatıldığı görüldü.
‘DOĞADA UYANMAK, DOĞAYA UYANMAK’ ADI ALTINDA TANITIM YAPMIŞLAR
Yaşanan selde 5 kişinin yaşamını yitirdiği bungalov evlerin tanıtımını şirket, ‘Doğada uyanmak, doğaya uyanmak’, ‘Oksijeni bol, stresi az’ adı altında sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı görüldü. Taş evler, teras evler, tiny house, ahşap çiftlik evi, ikiz ahşap evler, ikiz Safranbolu evinin bulunduğu belirtilen tanıtımlarda, “SisliVadi İğneada’da; doğanın ortasında, doğayla bir olmak ve oksijeni bol, stresi az bir deneyim yaşamak istermisiniz? Her anının tadını doyasıya çıkaracağınız konfor ve doğanın bir arada olduğu benzersiz bir tatil SisliVadi İgneada, ekolojik doğal yaşam çiftlimizde sizi bekliyor. İster çiftlik evlerimizden birinde, ister kendi çadırınız ya da karavanınızla konaklayabilir, ister günü birlik misafirimiz olabilir, eşsiz manzaramızda keyfinize keyif katacak açık büfe kahvaltıya ya da gün boyu yemek hizmeti vermeye başlayan restoranımıza gelebilirsiniz” ifadeleri yer aldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI
Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/KIRKLARELİ, (DHA)-

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img