Keşan’da belediyeden vatandaşlara ücretsiz su tasarrufu aparatı ‘perlatör’

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)- EDİRNE’nin Keşan ilçesinde kuraklık nedeniyle su kullanımına sınırlama ve ceza getiren kararlar alınmasının ardından, vatandaşlara evlerindeki musluklara takılmak üzere perlatör (su tasarrufu sağlayan aparat) dağıtıldı.
Keşan Belediyesi encümeni, 16 Mart’ta ilçeye içme ve kullanma suyu sağlayan Kadıköy Barajı’nın doluluk oranın yüzde 10’a düşmesi ve ilçenin 2,5 aylık suyunun kalması nedeniyle alınan kararlar kapsamında sudan tasarruf için konut ve iş yeri önlerinin ve içlerinin hortumla yıkanması, halı ve kilim yıkanması, şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkanmasını 30 Nisan’a kadar yasakladı, kararlara uymayanlar hakkında ‘5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nca cezai işlem uygulanmasını oy birliği ile kabul etti.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Su İşleri Müdürlüğü personeli de 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle, bugün bazı evleri ziyaret ederek, su tasarrufu yapılması amacıyla vatandaşlara muslukları için ‘perlatör’ hediye etti. Vatandaşlara su tasarrufu konusunda bilgi veren Helvacıoğlu, ‘perlatör’ sayesinde 5 kat su tasarrufu sağlanabileceğini söyledi.
Kuraklık nedeniyle ilçeye içme ve kullanma suyu sağlayan Kadıköy Barajı’nda suyun azaldığını ve bu kapsamda bazı kısıtlamalara gidildiğini hatırlatan Helvacıoğlu, “Perlatörsüz musluklarda su direkt akıyor ancak bu aparatla tasarruflu şekilde bir kullanım sağlanıyor. Bu şekilde su 5 kat tasarruflu akıyor. Suda yüzde 250 tasarruf sağlayan bir alet. Dünyanın su tasarrufu yapması gereken bir dönemindeyiz” dedi.
‘AFET BOYUTUNDA CİDDİ BİR SU SORUNUMUZ OLACAK’
Kuraklığa karşı her vatandaşın önlem alması gerektiğini belirten Helvacıoğlu, “Kuraklıkla ilgili herkesi uyarmamız, bilgilendirmemiz gerekiyor. Çeşmeleri evde açık bırakırsanız su tükenirse belediye ne yapsın? Herkesi su tasarrufuna davet ediyorum. Bulaşık yıkarken, duş alırken, abdest alırken, meyve yıkarken, diş fırçalarken sudan tasarruf edin. Çünkü önümüzdeki günlerde kuraklık had safhada, afet boyutunda, ciddi bir su sorunumuz olacak” diye konuştu.
Mustafa Helvacıoğlu, Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin evleri ziyaret ederek ‘perlatör’ dağıttığını ve isteyen vatandaşların belediyeye gelerek aparatı ücretsiz alabileceğini söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Edirne’de sancak verme töreni yapıldı

/UZUNKÖPRÜ(Edirne),(Haber Merkezi)-EDİRNE’nin Uzunköprü ilçesinde 9’uncu Hudut Tugay Komutanlığı...

3,5 aylık hamile Berna, çalıştığı GSM bayisinde tahralı saldırıda ağır yaralandı

Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (Haber Merkezi)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde GSM...

Bakan Kacır: 2027 yılında yerli navigasyon uygulamasına geçmeye hazırlanıyoruz

Cennet PORSUK- Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (Haber Merkezi)- SANAYİ ve Teknoloji...

Yönetmen Ezel Akay ve tutuklu kardeşinin uyuşturucu testleri pozitif çıktı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),(Haber Merkezi)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen...

Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve futbolcular, Mudanya Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu

Kutay SALİ/ BURSA, (Haber Merkezi)- MUDANYA Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Tecrübe...

Çatı katında çıkan yangın, söndürüldü

İpek YAVAŞ/ÇANAKKALE, (Haber Merkezi)-ÇANAKKALE'de bir binanın çatı katında çıkan...

Çanakkale Troya’da 2 bin 800 yıllık kemik flüt ve 4 bin 500 yıllık idol başı bulundu (2)

'160 YILLIK TROYA KAZILARI AÇISINDAN BİR İLK'Kültür ve Turizm...

Kırklarelide öğrenci servisleri denetlendi

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de zabıta, polis ve jandarma...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img