Edirne’de öğrencilerin karne heyecanı

Olgay GÜLER-Ünsal YÜCEL / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de 2022-2023 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi, 57 bin 330 öğrencinin karne almasıyla sona erdi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kentteki Fevzipaşa İlkokulu’nda birinci sınıflara karne vererek, eğitim öğretim hayatlarında ilk kez yaşadıkları karne heyecanına ortak oldu.

Türkiye genelinde 12 Eylül 2022’de başlayan eğitim-öğretim yılının birinci dönemi, sona erdi. Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşarken, Edirne’de 290 okulda 57 bin 330 öğrenci karne aldı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da, kentte Barutluk Mahallesi’nde bulunan Fevzipaşa İlkokulu’nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Öğrencilere ara tatilde bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyede bulunan Vali Kırbıyık, velilere de çocuklarıyla birlikte daha fazla aktivite yapmaları konusunda çağrı yaptı.

‘ÖZELLİKLE BİRİNCİ SINIFLARI SEÇTİK’

Karne töreni için özellikle birinci sınıfları seçtiklerini kaydeden Vali Kırbıyık, “Özellikle birinci sınıflarımızı seçtik. Birinci sınıflarımız hayatlarındaki ilk karnelerini alıyorlar. İnşallah bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de hep böyle başarılı, güzel karneleriyle birlikte hayatta umut ettikleri noktalara geleceklerini düşünüyoruz. Tabii geldiğimiz nokta itibariyle öncelikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Burada bu eğitim öğretim döneminde yaklaşık 5 bin 158 sekiz öğretmenimiz, eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüler. Büyük bir özveriyle, büyük bir gayretle sürdürdüler. Okul idarelerine çok teşekkür ediyoruz. Akademik başarıyı önemseyen, doğru insan yetiştirmeyi, iyi insan yetiştirmeyi önemseyen bir eğitim anlayışıyla hareket ettiler. Yine milli eğitim teşkilatımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘BOL BOL KİTAP OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM’

Öğrencilere seslenen Vali Kırbıyık, ara tatilde bol bol kitap okumaları çağrısında bulundu. Vali Kırbıyık, “Bu ara dönemi iyi değerlendirmelerini istiyoruz. İyi bir dinlenme dönemi, iyi bir tatil dönemi. Aynı zamanda spor yapabilecekleri, eğlenebilecekleri güzel bir fırsat diye düşünüyorum. Onlara bireysel olarak da bir abileri olarak da bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü gerek hayat içerisinde kendilerini ifade edebilmeleri, gerek artık yeni akademik süreçte bunu anlamanın çok önemli olduğu, ön plana çıktığı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte çok kitap okuyan öğrencilerin çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Onlara da özellikle bu dönemi iyi bir şekilde geçirmelerini ve bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

‘SINAVA GİRECEK ÇOCUKLARIMIZ ARA TATİLİ İYİ DEĞERLENDİRMELİ’

İkinci dönemde LGS ve üniversite sınavına girecek öğrenciler de olduğunu hatırlatan Vali Kırbıyık, “Gerek sekizinci sınıfta gerek on ikinci sınıfta LGS ve üniversite sınavına girecek çocuklarımız var. Onların da bu dönemde tekrar kendilerini bir kontrol edecekleri, eksiklerini görebilecekleri, daha odaklanacakları, daha çok gayret edecekleri bölümleri belirleyecekleri bir zaman dilimi bu ara tatil. İnşallah çok iyi değerlendirecekler ve sınavlarda da çok daha üst derecelere gidecekleri, başarılar edecekleri bir dönem olacağını umut ediyorum. Yine velilerimiz açısından da bunun bir fırsat olduğunu, özellikle öğrencilerimizle birlikte vakit geçirme açısından bir fırsat olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm velilerimize de böyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu ara dönemde mümkün olunca çocuklarıyla birlikte çok daha fazla aktivite yapabilecekleri, birlikte vakit geçirebilecekleri, geziler yapabilecekleri, spor etkinliklerine katılabilecekleri bir dönem. İnşallah çocuklarımızın ikinci dönemin başında ailelerin bu etkisiyle birlikte daha pozitif, daha motivasyonu yüksek bir şekilde okula gelip 2022-2023 eğitim öğretim dönemini en iyi şekilde bitireceğimizi umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Karne töreninden sonra Vali Kırbıyık, okulda oluşturulan İngilizce sokağının da açılışını yaptı. Vali Kırbıyık, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

KEŞAN’DA 13 BİN 615 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Edirne’nin Keşan ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 13 bin 615 öğrenci, birinci dönem karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Keşan’daki 72 resmi ve özel kurumdaki 13 bin 615 öğrenci, eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatilini yapmak üzere bugün karnelerini aldı. Karne töreni, Ahmet Yenice Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, idareciler ve öğretmenler katıldı. Yılmaz, Helvacıoğlu ve Saz, öğrencilerle sohbet ederek, karne ve hediye kitaplarını verdi.

İlçe genelinde 13 bin 615 öğrencinin karne alırken, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 şubatta başlayacak 17-20 nisan 2023’te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 haziran 2023’te sona erecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img