Edirne’de altında iş yeri bulunan 2 bin 227 bina denetlenecek

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte kısa sürede ‘en riskli bina’ olarak nitelendirdiği altında iş yeri bulunan 2 bin 227 binanın denetlenmeye başlanacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, geçtiğimiz hafta gittiği deprem bölgesindeki temas ve değerlendirmelerini sonlandırmasının ardından kente gelerek basın toplantısı düzenledi. Gürkan, Edirne’de alacakları önlem ve çalışmalarla ilgili de bilgi veren Gürkan, en kısa sürede ‘en riskli bina’ olarak değerlendirdiği altında iş yeri bulunan binaları denetlemeye başlayacaklarını belirtti.

‘BİRİLERİNİN CANI YANACAK, KİMSE KUSURA BAKMASIN’

Depremin bir doğal afet olduğunu ve ders çıkarılması gerektiğini kaydeden Gürkan, “Bu depremde şunu gördük, altında iş yeri olan binalar en riskli bina kategorisine giriyor desek yanlış bir ifade kullanmamış oluruz. O yüzden arkadaşlarımın bir kaç gün içinde hazırlığı bittikten sonra Edirne’de altında iş yeri bulunan tüm binaları hızlı bir şekilde denetleyeceğiz. Projesine uygun mudur? Değil midir? Bu onaylı projelerin haricinde zaman içerisinde imalatlar, eksiltmeler, kolon kesilmeleri, kiriş kırılmaları gibi müdahaleler yapılmış mıdır? Yapılmışsa onunla ilgili gereğini yapacağız. Birilerinin canı yanacak ama kimsenin gözünün yaşına bakacak halimiz yok. Vatandaşın can güvenliği her şeyden önemli. Bu çalışmaları hızlı bir şekilde yapacağız, alınan alınsın, kırılan kırılsın, kimse kusura bakmasın. Bunu yapmak zorundayız” dedi.

‘KÖTÜ BİR DURUMLA KARŞILAŞIRSAK GEREĞİNİ YAPARIZ’

Edirne’de toplam 21 bin 382 yapının olduğunu, bunların 2 bin 227’sini altında iş yeri olan binaların oluşturduğunu ifade eden Gürkan, “1-2 gün içerisinde altında iş yeri olan, ne iş yeri olduğu önemli değil ama büyüklerden başlayacağız tabii ki. Bunun başında da marketler gelecek çünkü en büyük yeri onlar kaplıyorlar, zincir marketler ve diğer marketler gibi. Büyük alan hacimli olan binalardan başlayacağız. Bizdeki projelerine bakacağız, o projelere aykırı bir işlem yapılmış mı, yapılmamış mı, bunu tespit edeceğiz. İnşallah kötü bir durumla karşılaşmayız, kolon kesilmesi gibi çünkü en kötü şey o. Karşılaşırsak da gereğini yapacağız. Burada hiç kimse bize gelip; ‘Bizi görmezden gelin, affedin’ falan demesin. Ne gerekiyorsa yapacağız. İnsan canı her şeyden kıymetli. Güçlendirme dediğimiz şekliyle düzeltme imkanı varsa ona gidilir. Yoksa bu binanın yıkımına gidilir. Gereği budur” diye konuştu.(DHA)

 

 

 

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...

Tekirdağ’da fırtına; ağaç ve telefon direği devrildi

Şenol AKSOY- /TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray...

Marmaraereğlisi’nde ortaokula görsel sanatlar ile akıl ve zeka oyunları atölyesi kuruldu

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesi 75'inci Yıl...

JASAT’ın yakaladığı uyuşturucu satışı yapan şüpheli tutuklandı

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde jandarmanın uyuşturucu...

Cezaevine uyuşturucuyla girmeye çalışan hükümlü tutuklandı

KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ’nde açık ceza infaz kurumuna uyuşturucu...

Kırklareli’de 6 milyon liralık dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı

Vahit İŞBAŞARAN/ KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de kendisini polis olarak...

Ağına 350 kiloluk ‘boz camgöz’ türü köpek balığı takıldı

/ENEZ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img