Bu Görüntüler Korkuttu! Yangın Tatbikatı Yapıldı!

(DHA)-TEKİRDAĞ’da, Çorlu Atatürk Havalimanı’nda yapılan yangın tatbikatta senaryo gereği inişe geçtiği sırada kaza kırıma uğrayan uçakta çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 15 dakikada kontrol altına alınarak, söndürüldü. Gerçeği aratmayan tatbikat, planlandığı süre içerisinde başarıyla tamamlandı.

Çorlu Atatürk Havalimanı’nda Havalimanında, Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) personeli tarafından ‘Kaza kırım ve yangınla mücadele tatbikatı’ gerçekleştirildi. Havalimanında kaza-kırıma uğrayan bir uçakta çıkan yangına karşı tecrübe kazanmaları ve ARFF araçlarının performansının denenmesi amacıyla düzenlenen tatbikata, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Türk, Hava alanı Müdürü Ahmet Gündoğmuş katıldı.

UÇAĞIN MOTOR BÖLÜMÜNDE ÇIKAN YANGIN 15 DAKİKADA SÖNDÜRÜLDÜ

Senaryo gereği içinde 120 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu KTY Havayollarına ait Ankara-Çorlu seferini yapan KT 4125 sefer sayılı A-717 tipi yolcu uçağı, piste iniş yaptığı sırada lastiği patladı. Pisten çıkan uçağın motor bölümünde yangın çıktı. Uçağın kaza kırıma uğraması üzerine havalimanında bulunan itfaiye ekipleri, pist ve çevresinde önlem alarak, yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabasıyla çıkan yangını 15 dakika içerisinde kontrol altına alarak söndürdü. Yaralılar ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 1 saat süren tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, tatbikatın başarıyla sonuçlandığını belirterek, “Burası malumunuz üzere Trakya bölgesinin tek havaalanı Çorlu Atatürk Havalimanı. Bugünkü yaptığımız tatbikatta kaza kırım ekipleriyle beraber yangınla mücadele ekiplerimizin ortak çalışmasıyla senaryo gereği KTY Havayolları’na ait 120 yolcu 4 mürettebatı olan bir uçağın kaza kırıma uğramasıyla ilgili tatbikat yaptık.

Devlet Hava Meydanları İşletmemizin genelgesi ve önergeleriyle doğrultusunda her an bir kaza olacakmış gibi Allah korusun, her an bir sıkıntı olacak gibi ekiplerimizin hazır ve disiplinli bir şekilde durması gerekir. Su ve kimyasal maddelerle beraber hava üst komutanlığımızdan alınan takviye ile başarılı bir tatbikat oldu. Bizim en büyük temennimiz kazaların olmaması.

Her zaman ekipler böyle bir durumda can kaybı olmadan acil bir durumda müdahale yeteneğini tam teşekküllü, yüzde yüz hazır bir şekilde tutmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. (DHA)

Sitemiz  abonesidir. Bu kategoride yer alan haberler Demirören Haber Ajansı Muhabirleri tarafından geçilen haberlerdir ve sitemiz editörleri tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Cezaevine uyuşturucuyla girmeye çalışan hükümlü tutuklandı

KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ’nde açık ceza infaz kurumuna uyuşturucu...

Kırklareli’de 6 milyon liralık dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı

Vahit İŞBAŞARAN/ KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de kendisini polis olarak...

Ağına 350 kiloluk ‘boz camgöz’ türü köpek balığı takıldı

/ENEZ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı...

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde meme kanseri farkındalığı konferansı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü'nde,...

Edirne’de 8 isim ‘Somut Olmayan Kültür Miras Taşıyısı’ olmaya hak kazandı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Kültür ve Turizm...

Tekirdağ’da afetlere karşı müdahale kapasitesi güçlendiriliyor

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi 13 Ekim Uluslararası...

NKÜ Rektörü Şahin, 7’inci kez ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof....

Tekirdağ’da fırtına; eğitim uçuşları iptal edildi, balıkçılar denize açılamadı (2)

  MARMARAEREĞLİSİ'NDE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde etkili olan fırtına,...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img
Önceki İçerik
Sonraki İçerik