Bakan Bolat: Cezalar katmerli şekilde artırılacak | Ekonomi

 

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından ilk kez 2016’da gerçekleşen Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nin 8’incisi, bu yıl İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Değişen Meslekler ve Meslek Ahlakı temasıyla düzenlenen zirveye Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı. Zirvede Ömer Bolat’ın yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ve çok sayıda davetli yer aldı.  

Zirvede İş Ahlakı Ödülleri de verildi. Habercilik alanında ödülü CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İnsani Yardım Arama Kurtarma alanında İHH İnsani Yardım, Ulaşım ve Barınma alanında da Gürbaşlar Otomotiv ödül aldı.  

Bakan Bolat: Cezalar katmerli şekilde artırılacak

“İSRAİL’İN İNSANLIK DIŞI SOYKIRIM SALDIRILARININ DURDURULMASI İÇİN GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ” 

Zirvede konuşan Bakan Bolat, “İsrail’in ilk günden bu yana sivil yerleşim alanlarını, masum insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastane, okul, cami, hatta kiliseyi bile ayırt etmeden gösterdiği vahşeti şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti olarak ve halkı olarak başından bu yana İsrail’in bu insanlık dışı soykırım noktasına gelen saldırılarının durdurulması konusunda hükümetimiz ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere elimizden gelen bütün gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Riyad’da bizim uzun bir süre uğraştığımız İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere orada. Bu toplantı yapılıyor ve inşallah İslam dünyasını birlik içinde, güçlü bir mesaj, duruş ve tepki vererek İsrail üzerindeki baskıları artırmamız ve dünya kamuoyunun da İsrail üzerindeki baskılarını artırmasına çalışmamız önem taşıyor. Böyle bir güçlü duruş ve mesaj birlik görüntüsü ve çabalar çok önemli” diye konuştu.  

Bakan Bolat: Cezalar katmerli şekilde artırılacak

“BU DEĞER YARGILARININ ASLA DEĞİŞMEMESİ GEREKMEKTEDİR” 

İş ahlakı hakkında konuşan Bakan Bolat, “Teknoloji, iletişim, trendler, meslekler çok hızlı değişiyor. Ahlak aslında standarttır. Ahlak, hak, adalet, değerler, hakça paylaşım asla değişmeyecek önemli değerlerdir. Meslekler değişebilir. Şartlar, trendler değişebilir ama bu değer yargılarının asla değişmemesi gerekmektedir. Yoksa rüzgara kapılıp giden başak taneleri durumuna düşeriz” dedi. 

“3 MİLYONUN ÜZERİNDE İŞSİZ SAYISI RESMİ RAKAMDA GÖRÜLÜYOR” 

İşsizlik verileri ile ilgili konuşan Bolat, “Dün işsizlik verimiz de açıklandı. Hamd olsun, yüzde 9,1’e geriledi. Bu çok uzun yıllardır, yakaladığımız en düşük rakam olarak söyleyebilirim. 3 milyon 150 bin kadar işsiz sayısı resmi rakamda görülüyor. İşverenlerimiz, ‘Çalıştıracak insan, ara eleman, yetişmiş vasıflı eleman bulamıyoruz’ diye bize sıkıntılarını iletiyorlar” diye konuştu. 

Bakan Bolat: Cezalar katmerli şekilde artırılacak

“CEZALAR KATMERLİ ŞEKİLDE ARTIRILACAK” 

Bakan Bolat, “Depremde de meslek ahlakı ya da iş ahlakına uymayan birçok kötü örnekleri de birlikte gördük. Bunları düzeltmenin çabası içindeyiz. Piyasa denetimleri, piyasa gözetimi, haksız fahiş fiyat uygulamaları, stokçuluk gibi uygulamaları devlet olarak denetliyoruz. Bunları yapanlara ağır cezalar uyguluyoruz. Önümüzdeki torba yasada da bu konuda cezalar katmerli şekilde artırılacak” ifadelerini kullandı.  

 

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Meriç Nehri’nde göçmen ailenin botu alabora oldu: 1 çocuk öldü, 2 çocuk kayıp

/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...

Edirne’de kayıp 13 göçmen çocuk bulundu

Gurbet GÖKÇE/EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE'de, İlk Kabul Arda Çocuk...

Edirne’de Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı yapılacak

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE Bisiklet Spor Kulübü...

Çorlu Belediyesinden Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim

Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda...

Tekirdağ’da silah operasyonunda 10 gözaltı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde polisin...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img