Anıtkabir’i ziyaret giden yolcuları taşıyan tur otobüsü çalıntı çıktı | Bursa

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)- BURSA’nın İnegöl ilçesinde polisin yaptığı denetimde durdurulan ve içerisinde Anıtkabir’i ziyarete giden 40 yolcunun bulunduğu tur otobüsünün çalıntı olduğu ortaya çıktı. Van’dan bir hafta önce çalındığı tespit edilen otobüs emniyetin otoparkına çekilirken, sürücü Alper I. ise ifadesi alınmak üzerine polis merkezine götürüldü. Anıtkabir ziyaretleri başlamadan hayal kırıklığı ile sona eren ve evlerine dönmek zorunda kalan yolcular olaya büyük tepki gösterdi.
Olay gece saatlerinde İnegöl ilçesi girişinde meydana geldi. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde düzenlenen Anıtkabir ziyareti turuna katılan 40 yolcu, anlaştıkları tur firması tarafından tahsis edilen Alper I. yönetimindeki 16 ASY 658 plakalı otobüsle Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. Yaklaşık bir saat sonra Alper I. yönetimindeki tur otobüsü, İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe girişinde evrakları incelenmek üzere durduruldu. Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda tur otobüsünün yaklaşık 1 hafta önce Van ilinden çalındığı ortaya çıktı.
YOLCULAR İNDİRİLDİ, OTOBÜS ÇEKİLDİ
Otobüsteki yolcular, mağdur olmamaları için çalıntı olduğu anlaşılan otobüsle polis nezaretinde İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminaline götürüldü. Yolcular burada eşyalarını alarak otobüsten indirildi, tur firması görevlilerine de haber verildi. Otobüs ise çekici yardımıyla emniyetin otoparkına çekilirken, sürücü Alper I., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 
Anıtkabir ziyaretleri yaklaşık bir saatlik seyahatin ardından hayal kırıklığı ile sona eren yolcular ise olaya büyük tepki gösterdi. Mağdur olan yolculardan Mehmet Türk, çalıntı otobüs ile yola çıktıklarından dolayı kızgın olduğunu belirterek, “Bunca zamandır bu araba nasıl trafikte kaldı? Ankara’ya Anıtkabir’e ziyarete gidiyorduk” dedi. Bir süre İnegöl’de terminalde bekleyen yolcular, daha sonra tur firmasının tahsis ettiği otobüsle evlerine götürüldü. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

‘Tekirdağ’ın kuvvetli yağış ve fırtınalara karşı direnci güçlendirildi’

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin son iki...

18 ilde 433 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığı operasyonu; 32 gözaltı

/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ merkezli 18 ilde, internet...

Tekirdağ’da dolandırıcılık operasyonunda 2 tutuklama

-Şenol AKSOY/TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ'ın Saray ilçesinde telefonla...

Metrekareye 20,4 Kilo Yağış Düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) açıkladığı yağış verileri, Çorlu’da etkili...

Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

TESKİ’Yİ YASA BOĞAN ÖLÜM! ALİ TUNA HAYATINI KAYBETTİ Tekirdağ Su...

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına

İş kazası sonrası işçinin hakları: Bildirimden tazminat davasına Çorlu ve...

Nehirde Göçmen Ailenin Botu Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

EDİRNE'de Meriç Nehri'nden yasa dışı olarak Yunanistan'a geçmek isteyen...

Durdurulan araçta 413 sentetik hap ele geçirildi; 4 gözaltı

/KEŞAN (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde polis...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img