Bakan Özer: Okullarımızın Tüm İhtiyaçlarını Karşılayacak Bütçeye Sahibiz

Ruhan YALÇIN- Şafak TAŞOYAR/ TEKİRDAĞ, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okulların kırtasiyesinden temizlik malzemesine, küçük onarımlarından donatım eksikliklerine kadar tüm ihtiyaçlarını tüm illerimizde karşılayabilecek bütçemiz de var, gücümüz de var. Okullarımız 2022-2023 eğitim- öğretim yılına tüm ihtiyaçları karşılanmış şekilde girecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Tekirdağ’da İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Valilikte düzenlenen toplantı öncesi Bakan Özer, 2022-2023 dönemi için okullardaki tüm ihtiyaçları karşılayacak bütçeye sahip olduklarını belirterek, “Okulların kırtasiyesinden temizlik malzemesine, küçük onarımlarından donatım eksikliklerine kadar tüm ihtiyaçlarını tüm illerimizde karşılayabilecek bütçemiz de var, gücümüz de var.

Bu saha ziyaretlerimizle bürokratlarımızın saha ziyaretleriyle bu il değerlendirme toplantılarıyla sadece Tekirdağ’da ya da İstanbul’da değil Türkiye’nin tüm noktalarında, 81 ilinde, 922 ilçesinde, okullarımız 2022-2023 eğitim- öğretim yılına tüm ihtiyaçları karşılanmış bir şekilde girecek. Bunun taahhüdünü veriyoruz ve tüm arkadaşlarımız bu anlamda tüm sahada aktif olarak çalışıyor” diye konuştu.

‘OKUL ÖNCESİNE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ’

Okulların ihtiyaçları ile ilgili spekülasyonların ortadan kaldırılacağını kaydeden Bakan Özer, “2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibarıyla tüm okullarımızda, tüm tuvaletlerde, öğrencilerin tuvaletlerinde de sadece temizlik malzemeleri değil tuvalet kağıtları da olacak. Sadece belli yerlerde değil tüm öğrencilerimizin bulunduğu her yerde. İstanbul, Cizre, Silopi, Hakkari, Şırnak, Tekirdağ, Muğla’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulunun olduğu her yerde, devlet tüm imkanlarıyla çocuklarımızın çok daha müreffeh bir ortamda, çok daha ihtiyaçları karşılanmış iyi bir ortamda, eğitim öğretim alması için şu ana kadar nasıl destek veriyorsak bundan sonra da çok güçlü, daha bir şekilde var olmaya devam edecektir” dedi.

Bakanlık olarak okul öncesi eğitime önem verdiklerini belirten Özer, “Bunun için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıkladığı gibi 3 bin yeni anaokulunu tüm Türkiye’ye 2022 yılı içerisinde kazandırmayı hedefliyoruz. 6 ay çok yoğun bir şekilde çalıştık. 81 ilde, 922 ilçede okul öncesi eğitimi özellikle 5 yaştaki okullaşma, okul öncesi eğitiminde yüzde 70-80’den yüzde 100’e çıkartmak için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Tekirdağ ilimizde de 38 tane yeni anaokulunu, bunların 5 tanesi özel eğitim olmak üzere 38 tane yeni anaokulunu bir kısmı merkezde ve tüm ilçelerimizde yatırım programını aldık. Hızlı bir şekilde inşallah bu okullarımız da Tekirdağ ilimize kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

Tekirdağ’daki okul öncesi eğitimi ile ilgili de bilgi veren Bakan Özer, “Tekirdağ’da 6 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yüzde 58 olan 5 yaştaki okullaşma oranı, bugün yüzde 92’ye çıkmış. Gerçekten çok ciddi bir artış. Türkiye’deki ortalama 6 Ağustos’ta yüzde 78’di; Tekirdağ’da da çok daha düşükmüş, yüzde 58 ve çok ciddi bir artış sağlamış” dedi. (DHA)

Sitemiz  abonesidir. Bu kategoride yer alan haberler Demirören Haber Ajansı Muhabirleri tarafından geçilen haberlerdir ve sitemiz editörleri tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır.

Çok Okunanlar

Otomobilinde Yüksek Ses Sistemi Bulunan Sürücüye 24 Bin Lira Ceza

Çorlu’da otomobilinde yüksek ses sistemi bulunan E.H.Y.'ye 24 bin...

Taksinin Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Öldü

TEKİRDAĞ'da taksinin çarptığı motosikletin sürücüsü Emre Dutar (31), hayatını...

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Ülkeniz taze paketlenmiş kahve getirmenize izin veriyorsa, ünlü baharat...

Hastalığı Yeniden Nükseden İsmet Polat Hayatını Kaybetti

EDİRNE’de 2015’te beyincik kanserini yenen, ancak hastalığı yeniden nükseden...

”Bana Büyü Yaptılar” Dedi: Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı

Çorlu’da hakkında tedavi görmesine yönelik mahkeme kararı bulunduğu öne...

Cezaevine uyuşturucuyla girmeye çalışan hükümlü tutuklandı

KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ’nde açık ceza infaz kurumuna uyuşturucu...

Kırklareli’de 6 milyon liralık dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı

Vahit İŞBAŞARAN/ KIRKLARELİ, (Haber Merkezi)- KIRKLARELİ'de kendisini polis olarak...

Ağına 350 kiloluk ‘boz camgöz’ türü köpek balığı takıldı

/ENEZ (Edirne), (Haber Merkezi)- EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı...

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde meme kanseri farkındalığı konferansı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE İl Emniyet Müdürlüğü'nde,...

Edirne’de 8 isim ‘Somut Olmayan Kültür Miras Taşıyısı’ olmaya hak kazandı

/ EDİRNE, (Haber Merkezi)- EDİRNE’de Kültür ve Turizm...

Tekirdağ’da afetlere karşı müdahale kapasitesi güçlendiriliyor

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi 13 Ekim Uluslararası...

NKÜ Rektörü Şahin, 7’inci kez ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde

TEKİRDAĞ, (Haber Merkezi)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof....

Tekirdağ’da fırtına; eğitim uçuşları iptal edildi, balıkçılar denize açılamadı (2)

  MARMARAEREĞLİSİ'NDE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde etkili olan fırtına,...
spot_img

İlgili Haberler

Popüler Kategoriler

spot_imgspot_img